Nieuwsbrief januari 2020 nummer 15

Nieuwsbrief januari 2020 nummer 15

Nieuwe sjabloonfunctie

Begin maart (over de exacte datum wordt u via LRP-netwerk geïnformeerd) komen de nieuwe sjablonen beschikbaar. Hierover ontvingen de lokaal beheerders, leden- en bijdragenadministrateurs al uitgebreide informatie.
Uitgangspunt was om de sjabloonfunctie gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en intuïtiever te maken en daarbij toch de mogelijkheden op het gebied van inhoud en opmaak te vergroten. Mede door de inbreng van een twintigtal gebruikers dat als klankbord heeft gefungeerd, vertrouwen wij erop dat dit gelukt is. Waarbij overigens de aantekening past dat het maken van een sjabloon altijd de nodige tijd, aandacht en kennis / ervaring vereist. Om een goede start met de nieuwe functie te kunnen maken, is een online handleiding beschikbaar, maakt u daar vooral gebruik van!
Nieuw is dat u plaatjes (logo's, handtekening, etc) kunt invoegen, er is een QR code beschikbaar die leidt naar SKG Collect (zodat uw gemeenteleden op basis van het papieren toezeggingsformulier een digitale toezegging kunnen doen), er zijn meer variabelen (o.a. vrij gebied) en er is een voorziening waarmee u adresblokken precies voor het venster van enveloppen kunt plaatsen. De nieuwe sjablonen zijn nu ook beschikbaar voor de leden- en bijdragenadministrateur.

Uitrol LRP Inlog-app

Bijna 4500 LRP-gebruikers loggen inmiddels in met de LRP Inlog-app!
Alleen de gemeenten in de classes Friesland en Zuid-Holland-Zuid / Groningen-Drenthe krijgen vanaf eind februari (Friesland) resp. eind maart (de genoemde andere classes) de gelegenheid om op de inlog-app over te stappen.

LRP en Internet Explorer

Tot halverwege 2016 was Internet Explorer de meest gebruikte browser wereldwijd.  Gezien de leeftijd van deze browser en het gebrek aan ondersteuning van de gangbare web-standaarden scoort Internet Explorer slecht bij het gebruik van LRP. Het gebruik ervan als standaard browser wordt inmiddels ook door Microsoft afgeraden. Ons advies is daarom: gebruik LRP bij voorkeur met Firefox, Chrome of Microsoft Edge.
(Veel) meer informatie over dit onderwerp leest u op LRP-netwerk.

Fusie of aanmerking? Neem contact op met LRP!

Gaat uw gemeente op afzienbare termijn fuseren of aangemerkt worden als protestantse gemeente? Neem dan in het voortraject (dus al ruim voordat het voorlopige besluit wordt genomen) contact op met het LRP-team. Wij kunnen u dan voorzien van een stratenlijst die behulpzaam is bij het vaststellen van de grenzen van de nieuwe gemeente. Ook de straten waarover overleg met naburige gemeenten moet plaatsvinden brengen wij voor u in kaart.
U kunt ons bereiken per telefoon of per e-mail.

Wijzigingen / update LRP

Met de updates van 7 en 14 januari zijn enkele fouten opgelost. Meer informatie hierover leest u op LRP-netwerk.

Basistrainingen

Voor nieuwe gebruikers die nog niet of nauwelijks met LRP hebben gewerkt, geeft een drietal enthousiaste vrijwilligers maandelijks basistrainingen in het Landelijk Dienstencentrum in Utrecht. Alle informatie hierover vindt u op LRP-netwerk; daar kunt u zich ook aanmelden.
Bent u al langere tijd LRP gebruiker en heeft u behoefte opfrissing of uitbreiding van uw kennis op bepaalde onderdelen, neem dan contact op met de helpdesk, wij zoeken dan met u naar een geschikte mogelijkheid. De basistrainingen zijn hiervoor niet bedoeld en geschikt.  Voor februari zijn de volgende trainingen gepland:

  • Lokaal beheer:   maandag 17 februari
  • Ledenadministratie:   dinsdag 18 februari
  • Bijdragenadministratie:  donderdag 20 februari

Nieuwsbrief november 2019 nummer 14 Nieuwsbrief februari 2020 nummer 16