Internetbrowsers

April 25, 2023 Applicatiebeheer LRP Algemeen 5 minuten, 4 seconden

LRP is een online (webgebaseerd) programma en dat is in principe voor elke internetbrowser geschikt.
Echter, niet elke browser ondersteunt even goed de diverse moderne web-standaarden. Daarom is niet elke browser even geschikt om LRP mee te bedienen.
Hieronder enkele ervaringen die wij in de loop der tijd hebben genoteerd:

Firefox

De opensource webbrowser Firefox is wereldwijd de twee-na-grootste browser, na Chrome en Internet Explorer/Edge. Firefox wordt - met hulp van honderden vrijwilligers - ontwikkeld door Mozilla, dat een open en vrij internet nastreeft. Firefox krijgt regelmatig updates om de browser zo veilig en snel mogelijk te houden. Net als voor Chrome bestaan er vele handige extensies om je van alle gemakken te voorzien. De ondersteuning van moderne web-standaarden is uitstekend.
Advies: we kunnen het gebruik van Firefox voor LRP van harte aanbevelen.

Google Chrome

Chrome, de internetbrowser van Google, is wereldwijd de populairste internetbrowser. Dit komt mede doordat de browser synchroniseert met je Google-account, zodat je overal (ook op je mobiel) toegang hebt tot je favoriete websites en je surfgeschiedenis. Daarnaast is Chrome een hele snelle browser die moderne web-standaarden uitstekend ondersteunt. Voor Chrome zijn vele extra functionaliteiten in de vorm van extensies beschikbaar. Net als Firefox krijgt ook Google Chrome regelmatig updates.

Hoewel deze browser heel snel is vraagt hij - zeker bij veel tegelijkertijd geopende tabbladen - nogal wat rekenkracht en geheugen van je computer, waardoor het niet een geschikte keuze is op minder krachtige computers. Google Chrome is tevens de standaard browser op de diverse chrome-books en chrome-boxes en functioneert ook daar uitstekend met LRP.
Advies: we kunnen het gebruik van google Chrome voor LRP van harte aanbevelen.

Microsoft Edge

Microsoft heeft Internet explorer vervangen door Edge. Edge wordt door Windows 7-11 ondersteund.

Microsoft richt zich met Edge (gebaseerd op Chromium) op een uitstekende ondersteuning van zo veel mogelijk moderne web-standaarden. Het maakt daarbij gebruik van Chromium als 'engine' (vergelijkbaar met Choogle Chrome).
Advies: we kunnen het gebruik van Egde voor LRP van harte aanbevelen.

Apple Safari

Safari is Apple’s tegenhanger van Microsoft’s Edge. Safari is de standaard browser op Apple-apparaten en richt zich met name op de privacy van haar gebruikers. De dienstenorganisatie heeft zelf geen uitgebreide ervaring met het gebruik van Safari (of Apple computers).
Advies: we kunnen het gebruik van Safari op Apple computers aanbevelen. Bij eventuele problemen adviseren we echter Firefox voor iOS te installeren.

Wissen van de cache van uw browser

Het kan soms voorkomen dat LRP niet goed functioneert in uw favoriete browser. Vaak helpt het dan om de eerste cache van uw browser te legen (met toetscombinatie [Ctrl]+[shift]+[Delete]), uw browser te herstarten en opnieuw in te loggen in LRP.

U hoeft alleen maar de 'cache', de tijdelijke internet bestanden van uw browser(!) te wissen.
U hoeft niet uw cookies of browsergeschiedenis te wissen!

We verwijzen u graag naar de volgende websites met informatie voor het legen van de cache van uw browser: