iDEAL

iDEAL

Het is mogelijk om via LRP de betaalwijze iDEAL aan te bieden aan uw gemeenteleden. Daarmee kunt u het hele proces van aanschrijven (via e-mail) en betalen (via iDEAL) digitaal houden.

SKG

Eén en ander verloopt via de SKG. Er is een abonnement op SKG Collect nodig en daarmee ook een SKG rekeningnummer, maar u kunt gewoon het gebruikelijke rekeningnummer handhaven om iDeal-betalingen op te ontvangen. Voor de actie waarvoor u iDeal wilt inzetten hoeft u dus niet over te stappen op een ander rekeningnummer.
Zie verder www.skgcollect.nl (de informatie is daar toegespitst op een webwinkel of de eigen website van een gemeente, maar geldt ook voor Kerkbalanstoezeggingen in combinatie met iDEAL en LRP).
Aanmelden kan via www.skgcollect.nl, waarna contact wordt opgenomen. De SKG kan u ook informeren over de kosten.

Ontvangsten boeken

Ontvangsten die via iDEAL binnenkomen, worden als totaalbedrag op de afschriften vermeld. Daarnaast stuurt de SKG bestanden naar LRP met de specificaties, waardoor ontvangsten automatisch individidueel bij uw gemeenteleden kunnen worden geboekt.

LRP

Voor de inrichting in LRP kunt u contact opnemen met het LRP-team.
In het kort zijn de volgende stappen nodig:

  • De betaalwijze iDEAL moet beschikbaar zijn (contract met SKG);
  • De e-mailadressen van uw gemeenteleden moeten worden ingevoerd en bijgehouden;
  • Er moeten e-mailsjablonen worden ingericht door de lokaal beheerder of door de bijdragenadministrateur
  • In de fondsinstellingen moet een aantal e-mailinstellingen worden opgegeven door de bijdrageadministrateur

Uitbesteden

Wanneer u de werkzaamheden rond de actie Kerkbalans (of andere acties) uitbesteedt aan het LRP-team, is ook afstemming nodig rond de iDeal-procedure. De regel bij de kerkelijke bijdrage (AKB) is dat het LRP-team wel de e-mails in LRP klaarzet (de e-mails met een link naar iDeal, waarin mensen worden uitgenodigd hun betaling te doen), maar het daadwerkelijk verzenden ervan is de verantwoordelijkheid van de bijdragenadministrateur. Er zijn verder geen kosten aan verbonden.