Kerkbalans

Kerkbalans

Actie Kerkbalans

Het is een terugkerende vraag voor veel kerken: hoe pakken we Kerkbalans dit jaar aan? Iedere kerk doet het op haar manier. En dat is ook goed. Want hoe persoonlijker, hoe meer de actie aanspreekt in uw eigen kerk. Op de website van Actie Kerkbalans (kerkbalans.nl) is materiaal en informatie over deze belangrijke fondsenwervende campagne te vinden. Vanaf 26 september 2022 is de webshop Kerkbalans weer geopend.

De dienstverlening van de LRP-orderadministratie

Voor het opstarten van Actie Kerkbalans in LRP is een duidelijke procedure beschikbaar. Voor uw gemeente kunt u vrijwel alle taken zelf in LRP uitvoeren, maar kunt u er ook voor kiezen om taken door de LRP orderadministratie te laten verzorgen. In deze drukke periode hanteren wij onze gebruikelijke levertijd van 4 weken.

Er zijn vier mogelijkheden:

  1. U wilt alleen gebruik maken van diensten en materialen van de LRP orderadministratie. Na het inloggen in LRP gaat u via ‘extra’ naar bestellingen en daar vindt u het formulier om een order te plaatsen.
  2. U heeft eigen materiaal dat u aan uw LRP bestelling wilt toevoegen. Als u op het bestelformulier voor ‘eigen bijlage/folder/envelop e.d.’ kiest, ontvangt u ongeveer 2-3 weken voor de leverweek een pakbon (z.g.n. pre-order) met verzendinstructies.
  3. U bestelt VKB materiaal op de website kerkbalans.nl die u aan uw LRP bestelling wilt toevoegen. Omdat de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) heeft aangeven te stoppen met het combineren van bestellingen is deze procedure gewijzigd. Hieronder vertellen wij u hier graag meer over.
  4. U heeft eigen materiaal en u bestelt materiaal via VKB op de website kerkbalans.nl. Voor uw eigen bestelling ontvangt u ongeveer 2-3 weken voor de leverweek een pakbon (z.g.n. pre-order) met verzendinstructies. Uw bestelling met VKB-materiaal gaat via onderstaande procedure.

Het combineren van VKB-materiaal met uw LRP bestelling

U doet eerst een bestelling voor VKB-materiaal op de website kerkbalans.nl en daarna uw bestelling in LRP. Wij zorgen ervoor dat uw VKB Kerkbalans materiaal, conform uw opdracht in LRP, in de envelop terecht komt.

Er zijn hiervoor vier dingen belangrijk:

  1. Het aantal bijlagen in uw LRP bestelling komt overeen met het door u bestelde VKB-materiaal op kerkbalans.nl
  2. Bestelt u grotere hoeveelheden dan uw bestelling in LRP dan zal de drukker deze als losse stuks aan uw LRP-bestelling toevoegen en in één pakket naar uw verzenden.
  3. Op kerkbalans.nl kiest u bij het afleveradres voor verzending naar de drukker - dan wordt deze niet naar een adres in uw gemeente verzonden.
  4. Geef bij ‘opmerkingen’ in uw LRP bestelling het bestelnummer door dat u gekregen heeft op kerkbalans.nl.

Actiematerialen op maat (het maken van een eigen ontwerp)

In de webshop op kerkbalans.nl is er een extra tabblad zichtbaar waar u kunt kiezen voor eigen opmaak. Dit is voor het maken van een eigen folder en/of antwoordenvelop. Dit jaar gaat dit rechtstreeks via Multi Media Concepts (MMC), onze drukker. Het is belangrijk dat u eerst uw VKB-bestelling afrondt om vervolgens het bestelnummer van deze VKB-bestelling in te vullen als u de opmaakomgeving van de drukker afsluit.

Couverteren van uw opdracht

Couverteren is het snel pakken, vouwen en vullen van enveloppen. Na het inpakken/samenvoegen van uw bestelling kunnen wij de enveloppe voor u open laten, afsluiten en/of verzenden. Geef uw wensen aan op het bestelformulier binnen LRP. Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft of eigen materiaal en/of VKB-materiaal wil toevoegen.

Volgen van uw opdracht

Voor vragen omtrent de status van uw bestelling kunt u gebruik maken van de Track & trace functie in de bestelling.