Licenties

Licenties

Licentie

Tot begin van 2019 kende LRP alleen 'fysieke sleutels', de zogenaamde digipass. Deze sleutel vertegenwoordigt één licentie, een licentie geeft aan één gebruiker het recht om LRP te gebruiken. De komst van de LRP Inlog-app in 2019 maakte deze fysieke sleutels overbodig.
Met de introductie in 2023 van het Portaal van de Protestantse Kerk in Nederland met authenticatie via een 2FA-app, is de speciale LRP Inlog-app overbodig geworden.

Nu het inloggen in LRP wordt nu afgehandeld door het Portaal van de Protestantse Kerk in Nederland, spreken we alleen nog maar over licenties, één licentie per LRP-gebruiker.
De lokaal beheerder van uw gemeente heeft het overzicht van licenties.

Per (wijk)gemeente heeft u recht op 5 gratis licenties.

Licenties bijbestellen

Naast de 5 gratis licenties heeft elke gemeente de mogelijkheid om licenties bij te kopen (€ 15,- per licentie, deze kosten worden jaarlijks (achteraf) gefactureerd).
Om extra licenties aan te vragen kunt u een e-mail sturen met daarin uw gemeentenummer het en het aantal licenties dat u wenst.

Licenties opzeggen

Uw lokaal beheerder van zelf vanuit LRP ongebruikte licenties opzeggen , dat wil zeggen dat u de licentie 'teruggeeft' aan de Dienstenorganisatie.
Als het een extra, betaalde licentie betreft, dan wordt deze niet meer in rekening gebracht.