Nieuwsbrief februari 2020 nummer 16

Nieuwsbrief februari 2020 nummer 16

Nieuwe sjablonen in productie!

Op 4 maart a.s. zetten we een volgende stap in de geleidelijke vernieuwing van LRP.
Na de nieuwe pastorale versie, de standaard-overzichten, de selecties en de LRP Inlog-app komen dan de nieuwe sjablonen in productie. Ons doel was om deze gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en intuïtiever te maken en daarbij toch de mogelijkheden op het gebied van inhoud en opmaak te vergroten. Mede door de inbreng van ruim 20 gebruikers die als klankbord hebben gefungeerd, vertrouwen wij erop dat ook u de nieuwe sjabloonfunctie als een duidelijke vooruitgang zult ervaren!
Eind januari ontvingen alle lokaal beheerders, leden- en bijdragenadministrateurs een mail met informatie over de overstap van de oude op de nieuwe sjablonen. Al kunt u de 'oude' sjablonen nog t/m 31 augustus a.s. gebruiken, het is verstandig om direct met de nieuwe aan de slag te gaan.
De online handleiding is nu al beschikbaar. Bekijkt u in eerste instantie de korte filmpjes eens, die zorgen ervoor dat u snel de weg weet te vinden in de nieuwe sjabloonfunctie!

LRP-team volgt cursus op 16 maart 2020

Op maandag 16 maart 2020 volgen alle medewerkers van het LRP-team een cursus.
Telefonische ondersteuning is op deze dag daarom niet mogelijk.

LRP niet bereikbaar op 18 en 20 maart a.s.

Op woensdag 18 maart en op vrijdag 20 maart a.s. is LRP van 19:00 - 24:00 uur niet bereikbaar vanwege gepland onderhoud.

Wij zorgen ervoor dat de oefenomgeving (lrp-oefen.pkn.nl) voor de lokaal beheerders, leden- en bijdragenadministrateurs wel bereikbaar is (alleen voor het raadplegen van gegevens!)

Toezeggingen actie kerkbalans 2020

De week na de actie kerkbalans is voor LRP de drukste van het jaar: honderden bijdragenadministrateurs voeren massaal toezeggingen in. De piek lag dit jaar op dinsdag 4 februari, toen in één uur tijd 4294 toezeggingen werden ingevoerd. Wat ons (en hopelijk ook u) tevreden stelde: de performance van LRP daalde ook tijdens die pieken nauwelijks.
Het digitaal toezeggen blijft gestaag toenemen: ruim 10% van alle toezeggingen kwam LRP op deze manier binnen. 

Producten en tarieven per 31 maart 2020

Per 31 maart 2020 wordt van een beperkt aantal producten het tarief aangepast aan de kostenstijging van de afgelopen 3 jaar. Een overzicht van de nieuwe tarieven vindt u hier.

Wijzigingen / update LRP

Met de update van 4 maart zijn ook enkele kleinere verbeteringen gerealiseerd en zijn enkele fouten opgelost. Meer informatie hierover leest u op LRP-netwerk.

Basistrainingen

Voor nieuwe gebruikers die nog niet of nauwelijks met LRP hebben gewerkt, geeft een drietal enthousiaste vrijwilligers maandelijks basistrainingen in het Landelijk Dienstencentrum in Utrecht. Alle informatie hierover vindt u op LRP-netwerk; daar kunt u zich ook aanmelden.
Bent u al langere tijd LRP gebruiker en heeft u behoefte opfrissing of uitbreiding van uw kennis op bepaalde onderdelen, neem dan contact op met de helpdesk, zij zoeken dan met u naar een geschikte mogelijkheid. De basistrainingen zijn hiervoor niet bedoeld en geschikt.  Voor april zijn de volgende trainingen gepland:

  • Lokaal beheer:   maandag 16 maart en 20 april
  • Ledenadministratie:   dinsdag 17 maart woensdag 22 april
  • Bijdragenadministratie:  donderdag 19 maart en 23 april

Nieuwsbrief januari 2020 nummer 15 Nieuwsbrief maart 2020 nummer 17