Nieuwsbrief maart 2020 nummer 17

Nieuwsbrief maart 2020 nummer 17

Gevolgen van de Corona-crisis

Bereikbaarheid helpdesk en orderdesk

Als gevolg van de Corona-maatregelen werken de collega’s van het LRP-team vanuit huis. Daardoor is de helpdesk niet op de gebruikelijke manier telefonisch bereikbaar. U kunt in de periode dat de beperkende maatregelen gelden uw vraag of probleem aan de helpdesk voorleggen via lrp-help@protestantsekerk.nl of via het contactformulier.
Voor adresseer-opdrachten of vragen daarover zijn de order-collega’s bereikbaar via lrp-order@protestantsekerk.nl.
Beide e-mailadressen worden doorlopend gelezen, we proberen u binnen één tot twee werkdagen van een passend antwoord te voorzien.

Digipassen / sleutels

Door het ingebruiknemen van de LRP inlog-app zijn digipassen overbodig geworden. Gelieve deze - in tegenstelling tot eerdere berichten - niet meer terug te sturen!
U kunt deze inleveren als klein chemisch afval. U hoeft het LRP-team hierover niet te informeren, door de omwisseling is uw oude digipass uit LRP verwijderd.
In geval van defecte of overbodig geworden sleutels graag een mail naar kso@protestantsekerk.nl met de nummers die op de achterkant van de digipass staan en de indicatie 'defect' of 'overbodig'. Vermeld ook of u een defecte digipass wilt vervangen door de Inlog-app.
Na de reactie van het LRP-team kunt u de betreffende digipass(en) als klein chemisch afval laten verwerken.

Basistrainingen

De trainingen die elke maand in het Landelijk Dienstencentrum worden gegeven zijn tot nader bericht opgeschort. Wilt u een training volgen, dan graag een mail sturen naar lrp-help@protestantsekerk.nl met de volgende gegevens: de naam van uw gemeente, uw (komende) functie in LRP en uw contactgegevens.
Zodra de beperkingen voor de bestrijding van het coronavirus dat toelaten, nemen wij contact met u om een afspraak te maken.

Wisseling van de wacht

Ger Zwart was als coördinator backoffice sinds 2015 verantwoordelijk voor o.a. LRP. Onder zijn leiding heeft de vernieuwing van LRP vorm gekregen. Per 15 maart 2020 is Ger benoemd als projectleider IT binnen de dienstenorganisatie. We bedanken Ger van harte voor zijn stimulerende manier van leiding geven en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie!
Emile Kop zal de komende weken het stokje van Ger gaan overnemen. We heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes én plezier toe in zijn nieuwe baan.

Uitrol LRP Inlog-app

De lokaal beheerder van de gemeenten in de classes Zuid-Holland-Zuid en Groningen-Drenthe informeren binnenkort de LRP-gebruikers in hun gemeente over de komst van de LRP Inlog-app. Deze app vervangt de huidige digipass, waarvan de levensduur praktisch is verstreken. Vanaf 14 april a.s. kan, direct na het inloggen op LRP, de digipass worden vervangen door de inlog-app. Dit kost maar een paar minuten, ons advies is om in de maand april de overstap te maken!
Alleen voor de LRP gebruikers die géén smartphone hebben houden wij een beperkt aantal digipassen aan.

Solidariteitskas 2020

De bestellingen voor deze actie stromen binnen en zoals het er nu naar uitziet kan de levering van het geadresseerde materiaal volgens afspraak plaatsvinden. Heeft u uw bestelling nog niet geplaatst, dan vragen we u vriendelijk dit tijdig te doen en rekening te houden met een levertijd van twee weken.

Producten en tarieven per 31 maart 2020

Per 31 maart 2020 wordt van een beperkt aantal producten het tarief aangepast. Die tarieven waren in 2017 vastgesteld, nu is een kleine verhoging noodzakelijk om kostendekkend te blijven werken.
Een overzicht van de nieuwe tarieven vindt u hier.

Wijzigingen / update LRP

Met de update van 18 maart jl. is een betere controle op de geldigheid van e-mailadressen doorgevoerd. U krijgt hiermee te maken bij het opvoeren van een nieuw adres en het wijzigen van een bestaand adres. Het doel is om zo het aantal e-mails dat niet kan worden verzonden verder te beperken.
Meer informatie hierover leest u op LRP-netwerk.

Tot slot

Het LRP-team wenst u veel sterkte in deze moeilijke en onzekere periode. Kunnen wij u met acties die u vanuit LRP organiseert helpen? Laat het ons weten!
Kent u een LRP-gebruiker in uw gemeente die de LRP-nieuwsbrief neit kent. Wijs deze persoon dan op deze pagina. Op LRP-netwerk kunt u zich abonneren op de LRP-nieuwsbrief.
De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in april 2020.

Nieuwsbrief februari 2020 nummer 16 Nieuwsbrief april 2020 nummer 18