Nieuwsbrief april 2020 nummer 18

Nieuwsbrief april 2020 nummer 18

LRP enkele dagen 'uit de lucht'

Vanaf donderdag 30 april - 21:00 uur tot uiterlijk maandag 4 mei - 12:00 uur is LRP niet bereikbaar.

In die periode worden programmatuur en gegevens overgezet naar een nieuwe server. Functioneel brengt dit in LRP geen veranderingen met zich mee. Er is een gerede kans dat LRP eerder dan het aangeven tijdstip weer bereikbaar is. Dit wordt gepubliceerd op het LRP-netwerk.
Wij zorgen ervoor dat de oefenomgeving is bijgewerkt, zodat de lokaal beheerders, leden- en bijdragenadministrateurs in deze periode LRP kunnen raadplegen. De gegevens zijn bijgewerkt tot 29 april 2020.

Mutaties aanbrengen op de oefenomgeving heeft geen zin, deze komen niet in (de productieomgeving van) LRP terecht.

Gevolgen van de Corona-crisis

In de vorige nieuwsbrief schreven wij over de maatregelen die gelden als gevolg van de corona crisis. Om kort te gaan: de helpdesk en orderdesk zijn niet meer telefonisch bereikbaar, u stuurt defecte en overbodig geworden sleutels niet meer retour en de basistrainingen worden tot nader bericht niet meer gehouden. Voor u, maar ook voor de helpdesk en orderdesk waren de corona-maatregelen 'even wennen'.
Het van de ene op de andere dag vanuit huis werken zonder collega’s om je heen, niet meer reizen. Maar de grootste verandering is toch wel dat u de collega’s niet meer telefonisch kunt bereiken. Gelukkig kunnen we nog steeds de gevraagde ondersteuning bieden, nu vooral via e-mail contact.
Er zijn vanaf 16 maart zo’n 600 e-mails ontvangen en beantwoord. Tot nu toe lukt het steeds om bijna alle mails die de helpdesk voor 16:00 uur ontvangt diezelfde dag nog te beantwoorden. Een enkele keer moet een vraag of probleem worden doorgezet naar specialisten, dan duurt het iets langer. Een flink aantal van u gaf een blijk van waardering voor de snelle reactie van de collega’s onder deze ongewone omstandigheden. Veel dank daarvoor, dat geeft energie om zo door te gaan!

Aangescherpte privacy richtlijnen bij nieuwe inschrijvingen

Als gevolg van nieuwe ontwikkelingen binnen de (digitale) overheid scherpen we het beleid aan voor nieuwe inschrijvingen van personen in LRP. Dit verscherpte beleid sluit aan bij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is nodig om ook in de toekomst gebruik te blijven maken van de Stichting Interkerkelijke Leden Administratie (SILA).
In het inschrijvingsproces binnen LRP wordt u voortaan gevraagd of de geregistreerde op de hoogte is van de inschrijving. Van leden en gastleden mag worden aangenomen dat ze door doop of belijdenis op de hoogte zijn van registratie. Voor vrienden, niet-gedoopten en meegeregistreerden is het nodig dat er expliciet toestemming is gevraagd voor het opnemen in de kerkelijke registratie.
Daarnaast geeft u bij inschrijving aan of er al dan niet bezwaar bestaat tegen het via SILA verkrijgen van burgerlijke persoonsmutaties. In beide gevallen is een mondelinge verklaring van de nieuwe geregistreerde (of van zijn / haar ouders) voldoende.
Het is van groot belang dat iedereen die binnen uw gemeente (met name pastorale) contacten heeft, van dit aangescherpte beleid op de hoogte is en daar ook naar handelt.

Statistieken maart 2020

Om in de periode van Kerkbalans de belasting van LRP zoveel mogelijk te beperken, zijn de statistieken van januari en februari niet aangemaakt.
Voor zowel de leden- als de bijdragenadministratie zijn eind maart voor de eerste keer in 2020 de statistieken aangemaakt, die u op de bekende plaatsen in LRP kunt raadplegen.

Problemen met internet browsers

Het kan soms voorkomen dat LRP niet goed functioneert in uw browser. Zo werd in maart bij een aantal gebruikers na het inloggen de foutmelding 'No constructor found for...' getoond.
U kunt dergelijke problemen meestal zelf oplossen door de cache van uw browser te legen, uw browser te herstarten en opnieuw in te loggen in LRP. Ook is het van belang om steeds de allerlaatste versie van uw browser te gebruiken. Bieden beide zaken geen oplossing, dan kunt u altijd even contact opnemen met de helpdesk. Een goede work-around is het gebruiken van een andere browser.
Veel informatie over internet browsers in combinatie met LRP vindt u in de kennisbank van LRP

Wijzigingen / update LRP

Met de update van 8 april jl. zijn enkele fouten opgelost. Informatie hierover vindt u hier

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in mei 2020.

Nieuwsbrief maart 2020 nummer 17 Nieuwsbrief mei 2020 nummer 19