Nieuwsbrief november 2020 nummer 23

Nieuwsbrief november 2020 nummer 23

Beveiliging LRP

Op 1 december a.s. zullen er wijzigingen worden aangebracht in onze beveiligingsprotocollen. Het is onwaarschijnlijk dat u hiervan iets merkt. Alleen als u een oude versie van uw besturingssysteem en/of browser gebruikt kan het voorkomen dat LRP niet meer start. Advies is om in deze gevallen nu al een test te doen. In het artikel op LRP-netwerk leest u hier meer over.

Factuur e-mailadressen

Sinds 14 september is er in het gemeentedossier een factuur e-mailadres voor Colleges van Kerkrentmeesters en Colleges van Diakenen opgenomen. Dit e-mailadres is (voor zover het leeg was) gevuld met de e-mailadressen zoals die voorkomen bij CvK / CvD.
Wilt u dat facturen van de dienstenorganisatie (bv. voor de quotum aanslag of dienstverlening van het LRP-team) naar een ander e-mailadres dan dat van de CvK / CvD worden gestuurd, pas dan het factuur e-mailadres aan. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Voortgang uitrol LRP Inlog-app

Sinds 1 mei van dit jaar kunnen alle LRP-gebruikers overstappen op de LRP Inlog-app. Inmiddels is 70% van alle LRP-gebruikers omgewisseld naar deze Inlog-app. Begin 2021 ontvangen de LRP-gebruikers die aan hebben gegeven later op de Inlog-app te willen overstappen, persoonlijk het verzoek om dit op korte termijn te doen. Daarnaast zullen ook de lokaal beheerders worden aangeschreven met de vraag om niet aan gebruikers gekoppelde sleutels om te wisselen naar digitale licenties voor de Inlog-app.

Verwijderen van niet meer gebruikte fondsen

En steekproef leerde ons dat er nogal wat fondsen in LRP voorkomen die niet (meer) gebruikt worden, bv. doordat er na een fusie is gestart met een nieuw fonds of dat een fonds in het verleden alleen gebruikt is om acceptgiro’s voor een bepaalde actie aan te maken.
Overbodige fondsen kunnen het automatisch toekennen van ontvangsten negatief beïnvloeden. Ook is het in ons aller belang om de opslag van overbodige gegevens in LRP zoveel mogelijk te beperken.
Zijn er in uw gemeente ongebruikte fondsen die verwijderd kunnen worden, dan kunt u deze aan de helpdesk doorgeven (graag onder vermelding van de naam en het nummer van het fonds).

Flexibele fondsenrapportage

Dit nieuwe rapport stelt u in staat om van één of meer fondsen over één of meer jaren een groot aantal gegevens in één overzicht samen te brengen. Zo kunt u bv. de stand van toezeggingen op een bepaald moment in het jaar over de geselecteerde jaren met elkaar vergelijken. In de huidige versie van LRP heeft u de beschikking over de beta-versie hiervan. Voor vragen of suggesties graag een bericht naar onze helpdesk.
Ook wordt de nieuwe rapportage het alternatief voor de huidige Verzamelfondsen, die in maart 2021 zullen verdwijnen.

Wijzigingen / Update LRP

Met de updates van oktober en november zijn er weer veel verbeteringen (o.a. de Flexibele Fondsen Rapportage, zie hierboven) aangebracht en fouten opgelost. U kunt dit allemaal nalezen via LRP-netwerk.

(Geen) basistrainingen in Corona-tijd

Om de veiligheid van de (aspirant) LRP-gebruikers én van onze vrijwillige trainers te waarborgen zullen in ieder geval tot eind januari geen trainingen in Utrecht worden gegeven. Onze vraag is om nieuwe gebruikers zoveel mogelijk in de gemeente zelf vertrouwd te maken met LRP. De vernieuwde online handleidingen en de website van lrp-netwerk kunnen daarbij goede diensten bewijzen!
Lukt het u niet (helemaal), stuur dan een e-mail naar de helpdesk met daarin uw contactgegevens en de specifieke onderdelen waarop u verdere instructie wilt. Wij zoeken met u naar een passende oplossing.

Bereikbaarheid helpdesk en orderdesk

De medewerkers werken in deze Corona-tijd vanuit huis. Het heeft onze voorkeur dat u uw vragen via het contactformulier of via e-mail stelt. Is dit in uw situatie niet wenselijk of mogelijk, dan komt uw telefoontje binnen bij de receptie, die u doorverbindt met één van de LRP-medewerkers.

Via de nieuwe bestellingenmodule kunt u eenvoudig opdrachten voor mailings aan de orderadministratie doorgeven. Bij het inloggen worden de lokaal beheerders en de bijdragenadministrateurs via de tegel Concept bestellingen erop gewezen dat er nog niet ingediende bestellingen zijn. Alleen ingediende bestellingen kunnen worden verwerkt.

In de weken van Kerst en Oud en Nieuw is elke dag een medewerker van help- en orderdesk aanwezig voor m.n. de afwikkeling van de actie kerkbalans. De bezetting is beperkter dan normaal, daarom graag uw vragen / terugbelverzoeken via het contactformulier of per e-mail insturen.

De volgende nieuwsbrief zal uitkomen in januari 2021

Nieuwsbrief september 2020 nummer 22 Nieuwsbrief januari 2021 nummer 24