Nieuwsbrief augustus 2022 nummer 29

Nieuwsbrief augustus 2022 nummer 29

Inleiding

Geachte LRP-gebruiker,

Allereerst excuses! De laatste keer dat u een nieuwsbrief van ons heeft mogen ontvangen is te lang geleden geweest, oktober 2021.

Is er dan ondertussen niets gebeurd? Zeker wel! Afgelopen driekwart jaar is er veel tijd en energie gestoken in het technisch verbeteren van LRP.

In deze nieuwsbrief brengen we graag een paar acties en toekomstige ontwikkelingen rondom LRP onder uw aandacht.

Bewaarplicht financiële gegevens van bedrijven en LRP (update)

LRP bevat historische financiële gegevens in de vorm van 'voorgaande actiejaren' in de fondsen. In sommige gevallen gaan deze actiejaren terug tot 2009!
Met het oog op de performance en beheersbaarheid van LRP willen we graag deze oude, historische actiejaren verwijderen. Vanwege het komen te vervallen van de losse financiële statistieken bewaren we 10 volledige actiejaren. We beginnen hiermee vanaf 1 september 2022.

Lees hier meer over wat er precies gaat gebeuren en hoe u uw gegevens zelf kunt bewaren.

Verzenden van e-mail vanuit LRP namens uw eigen domein

Vanuit LRP kunt u e-mails verzenden namens uw gemeente. Om dit veilig te kunnen doen en om de afleverbetrouwbaarheid zo hoog mogelijk te laten zijn gaan we aanvullende technische maatregelen nemen.
Bij deze maatregelen hebben we ook uw hulp nodig.
Met het doorvoeren van een paar eenvoudige aanpassingen in het DNS van uw domein kunt u in de toekomst e-mails vanuit LRP blijven versturen namen uw eigen gemeente.
Zonder deze aanpassingen worden de e-mails vanuit LRP vanaf dit najaar verzonden namens 'mijngemeente@protestantsekerk.nl'.

Over de gewenste aanpassingen en de (technische) achtergrond kunt u hier meer lezen.

Portaal

Vanaf het vierde kwartaal van 2022 gaat het inloggen in LRP veranderen, LRP zal dan gebruik maken van het ‘portaal’ van de Protestantse Kerk in Nederland.
Om in LRP te werken logt u dan één keer in in het portaal, waarna u kunt doorklikken op uw rol, of rollen in LRP. De overige functionaliteit van LRP blijft ongewijzigd.

Over de voordelen van dit portaal en wat dit voor u als LRP-gebruiker zal betekenen kunt u hier lezen.

Nieuwsbrief oktober 2021 nummer 28 Nieuwsbrief oktober 2022 nummer 30