Nieuwsbrief oktober 2021 nummer 28

Nieuwsbrief oktober 2021 nummer 28

Actie Kerkbalans en Eindejaarscollecte

U kunt weer een bestelling voor de Actie Kerkbalans doen. Mocht u ook materiaal willen bestellen via www.kerkbalans.nl. De eerste deadline bij de VKB is verschoven naar 18 oktober, in plaats van 15 oktober. Dit omdat de bestelfunctie bij de VKB iets later dan gewoonlijk beschikbaar was. Als u uiterlijk 18 oktober bestelt, ontvangt u het materiaal uiterlijk op 1 december.

Het is tot 31 oktober ook nog mogelijk een bestelling te doen voor de Eindejaarscollecte via LRP. Na 31 oktober kunt u ook een bestelling plaatsen, maar wij kunnen dan gezien de grote drukte niet garanderen dat u de bestelling tijdig ontvangt. We raden u aan als bestelweek uiterlijk week 51 te kiezen, zodat u zeker weet dat de Eindejaarscollecte nog aan het einde van het jaar plaatsvindt.

Fysieke trainingen voor LRP

Vanaf de 3e week van oktober starten er op het dienstencentrum in Utrecht weer fysieke basistrainingen voor LRP. Door alle maatregelen rondom Covid-19 hebben we helaas 1,5 jaar geen fysieke trainingen kunnen geven. Op de pagina van lrp-netwerk staan de beschikbare trainingen en data genoemd.

Verwijderen niet gebruikte sleutels uit LRP

In LRP staan ruim 1900 fysieke toegangssleutels die sinds 1 januari 2020 niet meer zijn gebruikt. Deze sleutels zullen in december uit LRP worden verwijderd en worden omgewisseld voor digitale licenties. Als lokaal beheerder kunt u zelf ook een fysieke sleutel omwisselen voor een digitale licentie of opzeggen via menu Beheer > Gebruikers > Licenties > Ongebruikte licenties (meer informatie in de handleiding ). Het is raadzaam om enkele ingewisselde fysieke sleutel(s) te bewaren. Zo kunt u een nieuwe LRP-gebruiker zonder smartphone van een sleutel voorzien. Stuur hiervoor dan een mail aan het kso-team, met daarin het nummer van de fysieke sleutel en het nummer van de vrije digitale licentie die u daarvoor wilt inwisselen.

Overbodige licenties opzeggen

Via menu Beheer > Gebruikers > Licenties > Ongebruikte licenties ziet u hoeveel vrije sleutels / licenties uw gemeente heeft. Stelt u vast dat dit er duidelijk meer sleutels/licenties zijn dan u nodig heeft, dan kunt u in dit scherm één of meerdere sleutels / licenties opzeggen. Voor extra licenties worden dan volgend jaar geen kosten meer in rekening gebracht.

Lang niet ingelogde gebruikers

Sinds begin 2021 is deze tegel zichtbaar na het inloggen, tenminste, als u LRP-gebruikers heeft die de laatste 6 maanden niet hebben ingelogd. Ons advies is om na te gaan waarom er zolang geen gebruik is gemaakt van LRP. Mogelijk kunt u de gebruiker verwijderen en krijgt u daardoor weer een vrij toe te kennen licentie erbij, of u stelt vast dat de licentie overbodig is geworden en kiest ervoor deze op te zeggen.

Voorstellen nieuwe collega's

Per 1 oktober is Jan Muilwijk begonnen als ‘Product owner’ van FRIS. Jan is al jarenlang betrokken bij softwareontwikkeling en heeft ruime ervaring als applicatiebeheerder, tester en met het implementeren van software. Nadat Jan is ingewerkt als ‘Product owner’ zal het project FRIS worden afgerond en wordt FRIS, net als LRP, beheerd vanuit de dienstenorganisatie.

Per 1 oktober is ook Piet de Wildt begonnen. Piet vult ad interim de vacature van Kees Hommersom in die op 1 september aan zijn pensioen is begonnen. Piet was al een aantal uren per week aan LRP verbonden als ‘Scrum master’ en neemt nu dus ook de taken van Kees over.

Nieuwsbrief juni 2021 nummer 27 Nieuwsbrief augustus 2022 nummer 29