Nieuwsbrief juli 2020 nummer 21

Nieuwsbrief juli 2020 nummer 21

Einde van de oude sjablonen

Zoals bekend verdwijnen kort na 31 augustus a.s. de oude sjablonen uit LRP. Na deze datum kunt u alleen nog maar op basis van de nieuwe sjablonen toezeggingsbrieven, betalingsuitnodigingen of herinneringen in de fondsen aanmaken. Alle informatie over het gebruik van de nieuwe sjablonen vindt u in de online handleiding.
Heeft u geen gelegenheid om voor eind augustus van bv. het toezeggingsformulier kerkbalans een nieuw sjabloon te maken? Download dan vanuit het fondsjaar, tabblad Uitnodigingen van een willekeurige persoon het formulier van het lopende jaar, zodat u aan de hand van dit voorbeeld een nieuw sjabloon kunt maken.

Bestelformulier LRP-dienstverlening

In de eerste helft van september ontvangt uw gemeente weer de uitnodiging om de mailings voor de Eindejaarscollecte en de Actie Kerkbalans door het LRP-team te laten uitvoeren. Vanaf begin september kunt u deze bestellingen via een nieuw bestelformulier (menu Extra > Bestelformulier) direct in LRP plaatsen. Ook bij de ontwikkeling van deze nieuwe functie hebben we dankbaar gebruik mogen maken van de terugkoppeling van een twintigtal gebruikers. We noemen hieronder enkele kenmerken van het nieuwe bestelformulier:

  • de informatie vanuit het fonds waar de bestelling betrekking op heeft, wordt direct getoond, met de mogelijkheid om direct wijzigingen in het fonds aan te brengen;
  • de bijdragenadministrateur, de ledenadministrateur én de lokaal beheerder kunnen een bestelling plaatsen;
  • op basis van het door u geschatte aantal personen toont LRP direct een prijsindicatie;
  • er is online helpinformatie beschikbaar.

Update naar Mendix 8

Rond 7 september a.s. (de exacte datum leest u op LRP-netwerk) wordt een update uitgevoerd van het Mendix-platform, de programmatuur waarin LRP is ontwikkeld. Met deze update wordt o.a. de opmaak van de LRP-schermen in overeenstemming gebracht met de lay-out van de vernieuwde onderdelen van LRP: de pastorale versie, de selecties en de sjablonen.

(Geen) basistrainingen in Corona-tijd

Om de veiligheid van de (aspirant) LRP-gebruikers én van onze vrijwillige trainers te waarborgen zullen in ieder geval tot eind september geen trainingen in Utrecht worden gegeven.
Onze vraag is om nieuwe gebruikers zoveel mogelijk in de gemeente zelf vertrouwd te maken met LRP.
De vernieuwde online handleidingen en de website van lrp-netwerk kunnen daarbij goede diensten bewijzen!
Lukt het u niet (helemaal), stuur dan een e-mail naar de helpdesk met daarin uw contactgegevens en de specifieke onderdelen waarop u verdere instructie wilt. Wij zoeken met u naar een passende oplossing.

Bereikbaarheid helpdesk en orderdesk

U kunt in de periode dat de beperkende maatregelen gelden uw vraag of probleem op verschillende manieren aan de helpdesk voorleggen.
Voor adresseer-opdrachten of vragen daarover zijn de order-collega’s bereikbaar. Ook kunt u gebruik maken van het digitale bestelformulier.

Nieuwsbrief juni 2020 nummer 20 Nieuwsbrief september 2020 nummer 22