Nieuwsbrief juni 2020 nummer 20

Nieuwsbrief juni 2020 nummer 20

Digitale licenties (sleutels) weer beschikbaar!

Het is sinds begin juni weer mogelijk om uw oude sleutel in te wisselen voor de LRP Inlog-app. Ongeveer 30% van alle LRP-gebruikers moet de overstap nog maken.
Behoort u tot die groep, dan vragen we u om de LRP Inlog-app vóór eind juli te installeren. Het kost u maar een paar minuten!
Alle informatie hierover vindt u hier.

Extra geldwervingsactie in Corona-tijd

De kerken ontvingen vorige week van Actie Kerkbalans (een samenwerkingsverband van vier kerkgenootschappen, waaronder de Protestantse Kerk in Nederland) een communicatiepakket met berichten voor website en kerkblad. Ook is er een modelbrief voor gemeenteleden beschikbaar. Daarmee kan in deze tijd van corona een extra gift worden gevraagd, zodat uw gemeente kan blijven doen wat juist nu zo hard nodig is: omzien naar elkaar!
U kunt deze actie uiteraard via LRP uitvoeren. Wij adviseren u om daarvoor een apart fonds aan te maken, bij voorkeur met een rekeningnummer dat niet aan uw kerkbalansfonds is gekoppeld.

Zo zorgt u ervoor dat extra giften de administratie van het lopende Actie Kerkbalans niet verstoren.
Lukt het niet om zelf deze mailing aan te maken in LRP, dan kunt u deze laten uitvoeren door de collega’s van de orderadministratie. Zij kunnen voor de gewenste doelgroep een brief met acceptgiro aanmaken. Voorwaarde is dat er voor het te gebruiken rekeningnummer een C- of AS contract in LRP aanwezig is.
De actuele tarieven van LRP-dienstverlening vindt u hier.
Voor meer informatie zijn de order-collega’s bereikbaar via deze pagina.
Voor het plaatsen van een opdracht kunt u gebruik maken van het digitale bestelformulier.

Sjablonen: van oud naar nieuw

Vanaf maart jl. hebben de lokaal beheerders én leden- / bijdragen-administrateurs de beschikking over de nieuwe sjabloonfunctie. De nieuwe sjablonen zijn gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en intuïtiever dan de oude. De mogelijkheden op het gebied van inhoud en opmaak zijn sterk vergroot. Er zijn al heel veel nieuwe sjablonen gemaakt!
Ongeveer 70 gemeenten hebben in hun fondsen de optie “Oude sjablonen gebruiken” aangevinkt. Per 31 augustus a.s. verdwijnen de oude sjablonen uit LRP. Ons advies is om binnenkort vast te stellen welke oude sjablonen u nog moet vervangen door nieuwe. De komende weken kunt u dan deze nieuwe sjablonen maken. Als dit gebeurd is, dan zet u de optie “Oude sjablonen gebruiken” in het fonds uit en neemt u de nieuwe sjablonen in het fonds op. Na 31 augustus kunt u op basis van oude sjablonen geen toezeggingsbrieven, betalingsuitnodigingen of herinneringen meer in de fondsen aanmaken.
Alle informatie over het gebruik van de nieuwe sjablonen vindt u in de online handleiding.

(Geen) basistrainingen in Corona-tijd

Om de veiligheid van de (aspirant) LRP-gebruikers én van onze vrijwillige trainers te waarborgen zullen in ieder geval tot eind september geen trainingen in Utrecht worden gegeven.
Onze vraag is om nieuwe gebruikers zoveel mogelijk in de gemeente zelf vertrouwd te maken met LRP.
De vernieuwde online handleidingen en de website van lrp-netwerk kunnen daarbij goede diensten bewijzen!
Lukt het u niet (helemaal), stuur dan een e-mail naar de helpdesk met daarin uw contactgegevens en de specifieke onderdelen waarop u verdere instructie wilt. Wij zoeken met u naar een passende oplossing.

Bereikbaarheid helpdesk en orderdesk

U kunt in de periode dat de beperkende maatregelen gelden uw vraag of probleem op verschillende manieren aan de helpdesk voorleggen.
Voor adresseer-opdrachten of vragen daarover zijn de order-collega’s bereikbaar. Ook kunt u gebruik maken van het digitale bestelformulier.
Door de vakantietijd is de bezetting van de help- en de orderdesk lager dan normaal.
Wij doen onze best om binnen twee werkdagen te reageren op uw mail en vragen u om begrip als dat onverhoopt niet lukt.

Nieuwsbrief mei 2020 nummer 19 Nieuwsbrief juli 2020 nummer 21