Ledenadministrateur

Als ledenadministrateur bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van belangrijke gegevens van de geregistreerden van uw (wijk)gemeente. Dit vergt punctualiteit en zorgvuldigheid. U zorgt ervoor dat de gegevens van elk gemeentelid kloppen en actueel zijn. En u kunt helpen om de informatie en selecties uit het systeem te halen die anderen nodig hebben.

 

Het is mogelijk om uw functie als ledenadministrateur te combineren met die van lokaal beheerder. Hiervoor heeft u wel twee aparte authenticatiesleutels nodig. Meer informatie over de functie Ledenadministrateur kunt u vinden in de handleiding Ledenadministratie.

Tweeling registreren in LRP.

Om te voorkomen dat er personen dubbel worden opgenomen controleerd LRP, bij een opname van een persoon, de achternaam en de geboortedatum. Wilt u een tweeling registreren dan kunt u één persoon invoeren met de correcte geboortedatum en één persoon met een fictieve geboortedatum. Na het invoeren bij diegene met de fictieve geboortedatum de correcte geboortedatum aanbrengen, hierna opslaan, de tweeling staat nu correct geregistreerd.