Sleutels / Licentie

Sleutels / Licentie

Sleutel of licentie

Wat is het verschil tussen een sleutel en een licentie?
Tot begin van 2019 kende LRP alleen 'fysieke sleutels', de zogenaamde digipass. Deze sleutel vertegenwoordigt één licentie, een licentie geeft aan één gebruiker het recht om LRP te gebruiken.

De komst van de LRP Inlog-app maakt deze fysieke sleutels overbodig.
Bij het in gebruik nemen van de LRP inlog-app verplaatst u de licentie van uw oude fysiek sleutel naar de app op uw telefoon. Hierdoor kunt u de oude fysieke sleutel niet meer gebruiken en kunt u deze afvoeren via het klein chemisch afval.

Ter voorkoming van verwarring wordt in het vervolg niet meer over sleutels maar over licenties gesproken.
Per (wijk)gemeente is er recht op 5 gratis licenties.

Licenties bijbestellen

Naast de 5 gratis licenties heeft elke gemeente de mogelijkheid om licenties bij te kopen (€ 15,- per licentie, deze kosten worden jaarlijks (achteraf) gefactureerd).
Om extra licenties aan te vragen kunt u een e-mail sturen met daarin uw gemeentenummer het en het aantal licenties dat u wenst.

Fysieke sleutel defect

Een enkele keer komt het voor: een defecte fysieke sleutel. We vervangen deze defecte sleutel/licentie kosteloos en bij voorkeur voor een licentie waarbij gebruik gemaakt wordt van de LRP-inlog app. U kunt de defecte sleutel met het klein chemisch afval afvoeren.
Stuur een e-mail met daarin uw gemeentegegevens en vermeldt het licentienummer van de defecte fysieke sleutel (staat achter op de sleutel).
Als de gebruiker van de defecte fysieke sleutel niet beschikt over een smartphone dan is nog tijdelijk een vervangende fysieke sleutel te leveren.
In dat geval graag opgave van het adres waarop u de nieuwe fysieke sleutel wenst te ontvangen.